Bergaschnauzrarna


Go to content

Main menu:


Ior

Ior

Caudatus Radek

Ior 20 Januari 2008

Ior spanar i skogen 20 Januari 2008 © Bergaschnauzrarna

Minstingen i gänget


Kommer från Kennel Caudatus där han föddes 29 Januari 2007.
Pappa är Hosszubereki-Csaszar Gamma Merateam från Tjeckien och mamma är Argentas Qayenne.
När han kom till oss var han fyra månader och hade fått namnet Ior och det tyckte vi passade alldeles utmärkt så det får han fortsätta att heta.

Det som kanske är lite speciellt med Ior är att han råkade födas i en snödriva, så vi får se vad han kommer att tycka om vintern när den kommer.
Ior är nykomling i gänget och bor med Lisa. Valp som han är så älskar han att på alla möjliga och omöjliga sätt trigga igång Lisa för lite bus och lek eller bara att få springa i försommargräset på ängen.
Tömmer matskålen snabbare än man hinner blinka, och som om det inte räckte så kan man på råttors vis göra en egen serveringslucka på fodersäcken. ( Maten är numera i säkert förvar med dubbla lås.) En och annan strumpa har också slunkit ner av bara farten.
Som "tonåring" med aptit på det mesta även om husse och matte inte delar uppfattningen att en lädersoffa går att äta.
Annars nyfiken på det mesta och kryper gärna upp i famnen och gosar en stund speciellt mellan 15-16 då är det "gosstund" med matte.

Tycker det är hur kul som helst att träffa Griff ,Zack och Zebbe för lite upptåg och älskar ligga på gräsmattan och bara mysbrottas med Griff. ( Då tycker LIsa att det är skönt att någon annan tar över en stund). Verkar också ha en stor "träsktrolls-gen" för varför ska man gå runt en lerpöl/dike när man kan gå rakt igenom. Vi har lite funderingar på ett smeknamn ala Griff's och det lutar åt "Sump Nisse" efter den senaste bravaden i skogen då Ior och Griff "genade" genom ett sumpdike och uppenbarade sig i helsvarta pälsar på andra sidan.
Ior och DeDe är jämngamla "tonåringar"( skiljer 5 dagar). På den senaste skogspromenaden med DeDe så släppte Ior inte DeDe med blicken och när Anki kallade in DeDe som hängde Ior med av bara farten och glömde helt bort att busa med Zebbe,Zack o Griff.
Matte och Ior Har gått lydnadskurs på Österåkers brukshundklubb och några andra kurser både lydnad och aktivteter. Lite mer lydnadsträning står på programmet under våren med mål att ....


(Valpbilder av Ior , "Mr Vit" och historien om snödrivan hittar du på Caudatus hemsida. se länkar)


Iors epost

Epost till Ior


Updated dec 26 2008 - Copyright 2007 Bergaschnauzrarna - All Rights Reserved | vovvar@bergaschnauzrarna.se

Back to content | Back to main menu